kerk en recht

Over mij

Mijn naam is Klaas-Willem de Jong. Met ingang van 1 september 2015 ben ik als docent kerkrecht aan het werk bij de Protestantse Theologische Universiteit, aanvankelijk nog naast een werkkring als gemeentepredikant, per 15 november 2016 heb ik alleen nog een dienstverband met de universiteit.

Ik studeerde theologie in Kampen (1979-1985), in Boedapest (1985-1987) en promoveerde aan de VU (Amsterdam, 1996). Verder studeerde ik Nederlands Recht aan de Open Universiteit (2002-2010). Mijn afstudeerscriptie ging over de verhouding tussen kerkelijk recht en privaatrecht.

Eerder was ik predikant in Oudega (SWF), Haarlemmermeer-Oostzijde (Rijsenhout), Oudshoorn-Ridderveld (Alphen a/d Rijn) en Leidsche Rijn (Utrecht), in  in de periode 2010-2015 voor een dag in de week tevens verbonden aan Van Kooten Advocaten.

Nog steeds studeer ik graag. Ik wandel en fiets. Daarnaast heb ik als hobby treinen (groot en klein).

Ik hoop tenminste eens per maand een nieuwe blog te plaatsen.

Ik ben benieuwd naar reacties op mijn blogbijdragen. Stuur die naar k.w.de.jong{x}pthu.nl (waarbij {x} vervangen dient te worden door het bekende teken).

Ook ben ik ‘in’ voor vragen, casussen en dergelijke op het terrein van kerkrecht en, breder, kerk en recht. Ik ga daarbij zorgvuldig om met privacygevoelige gegevens, zeker als dat expliciet gevraagd wordt.

Meer informatie op mijn website.

Wie zich verder wil verdiepen op het terrein van kerk/religie en recht vindt een aantal interessante links op de site van het centrum voor religie en recht.